2023.05.29

Finansiniai sunkumai - kaip elgtis?

 

Net ir sudėtingose situacijose įmanoma rasti sprendimą, kuris sumažintų Jūsų finansinę naštą. TF Bank siekia bendradarbiauti su klientais ir rasti abipusiai priimtinus sprendimo būdus, kai klientai patiria sunkumus paskolos grąžinimo klausimais. Dalinamės praktinėmis rekomandacijomis:

  • Matydami, kad šiuo metu Jums gali būti sunku vykdyti finansinius įsipareigojimus, nedelskite ir kreipkitės į kreditorių, kuris Jums suteikė paskolą

  • Bendradarbiaukite su kreditoriumi ir ieškokite bendro sprendimo, kaip sumažinti kilusią finansinę naštą bei įsipareigojimus, nes rasti abipusiai priimtiną sprendimą yra kur kas lengviau, nei spręsti skolos grąžinimo klausimus. 

  • Stenkitės mėnesio įsipareigojimus atlikti laiku, venkite vėluoti atlikti mėnesio įmokas. Juk nežinote, ar kitą mėnesį neturėsite kitų neplanuotų išlaidų. Dažnu atveju įmokų vėlavimas didina tikimybę susidurti su dar didesniais finansiniais įsipareigojimais, augančiomis skolomis. 

  • Apsvarstykite paskolų refinansavimo galimybę: galbūt yra galimybė optimizuoti Jūsų turimus finansinius įsipareigojimus ir pagerinti esamų paskolų vykdymo sąlygas. Pavyzdžiui, TF Bank savo klientams siekia pasiūlyti itin patrauklias sąlygas, refinansuojant kitų kreditorių paskolas.

Kaip TF Bank gali Jums padėti?  

  • Paskolos įmokų atidėjimas – jeigu neturite skolos, bet turite sunkumų šiuo metu vykdyti finansinius įsipareigojimus, kreipkitės į TF Bank dėl Jūsų įsipareigojimų pagal kredito sutartį atidėjimo iki 3 mėnesių. Per 1-3 mėnesių laikotarpį tikime, kad rasite išeitį iš susidariusios sudėtingos Jūsų finansinės situacijos. Jeigu vis dar matysite, kad situacija sudėtinga – Jūsų prašymu svarstysime, kaip dar būtų galima optimizuoti Jūsų įsipareigojimų vykdymą. 

  • Paskolos sutarties sąlygų keitimas – jei vis tik turite skolą, kylančią iš kredito sutarties, nedelskite ir kreipkitės į TF Bank. Peržiūrėję Jūsų kredito sutarties sąlygas ir įvertinę, kad galimas kredito sutarties sąlygų pakeitimas padėtų Jums išvengti skolų išieškojimo dėl įsipareigojimų nevykdymo, pasiūlysime Jums galimą įsipareigojimų įvykdymo planą (esamos kredito sutarties pakeitimus). 

  • Paskolos (-ų) refinansavimas – turintiems kitų finansinių įsipareigojimų ar kelis vartojimo kreditus, rekomenduojame apsvarstyti paskolų refinansavimo galimybę. Refinansuodami paskolas, kai kuriais atvejais, galite gauti palankesnes sąlygas (mažesnes palūkanas, ilgesnį paskolos grąžinimo terminą, mažesnę mėnesio įmoką) taip pat už visas paskolas mokėti tik vieną įmoką. Specialistai teigia, kad susidūrus su finansiniais sunkumais, paskolų refinansavimas ir turėjimas tik vieną įmoką padeda lengviau valdyti savo finansus ir planuoti mėnesio išlaidas. 

Klientui galimi pateikti finansinės situacijos sprendimo būdai priklauso nuo esamos skolos dydžio (jeigu tokia yra), kliento finansinių įsipareigojimų (įskaitant ir kitus kreditorius) bei pajamų. 

 

Turite klausimų? Kreipkitės telefonu 1899 (darbo dienomis nuo 09:00 iki 19:00) arba el. paštu  info@tfbank.lt.