2022.12.18

Finansinių sukčių atakos

Šiuo metu stebime suaktyvėjusią sukčių veiklą, siekiant klientų vardu paimti vartojimo kreditus. Nukentėjusiesiems į jų mobiliojo ryšio telefonus iš užsienio telefonų numerių skambina finansų brokeriais prisistatantys asmenys ir siūlo užsiimti investavimo veikla (prekiauti valiutomis, kriptovaliutomis, tauriaisiais metalais, žaliavomis ir kita).  

Šiuo tikslu sukčiai įtikina asmenis paimti vartojimo kreditus. Asmenys perveda sukčiams kreditų lėšas, santaupas, įsivaizduodami, kad investuoja. Atsidūrę šioje situacijoje, žmonės praranda ne tik santaupas, bet ir susiduria su finansiniais nuostoliais ir sunkumais vykdyti įsipareigojimus, mokėti už kreditus.

Siekdami, kad netaptumėte sukčių auka, dalinamės patarimais: 

  • Jeigu į Jus kreipiasi asmuo, kuris siūlo investuoti (dažnu atveju į kriptovaliutas) ir žada greitu metu uždirbti grąžą iš Jūsų pervestų lėšų (investicijų), greičiausiai, tai bus apgaulė siekiant išvilioti lėšas. 

  • TF Bank darbuotojai yra apmokyti pastebėti galimus sukčiavimo atvejus, tad norėdami gauti paskolą, prašome Jūsų atskleisti tikrąją lėšų panaudojimo paskirtį. Tik tokiu atveju, galėsime padėti išvengti lėšų praradimo atvejų dėl sukčių veiklos. 

  • Jei visgi nuspręsite investuoti, neskubėkite priimti greitų sprendimų. Vertėtų gerai įvertinti savo finansines galimybes ir galimą investavimo veiklos riziką. 

  • Dėl priimamo sprendimo visada pasitarkite su artimaisiais. 

  • Kilus įtarimui dėl sukčiavimo atvejo, jokiu būdu netęskite pokalbio ir nedelsdami praneškite policijai telefonu 112.

Daugiau naudingos informacijos apie galimus sukčiavimo būdus galite rasti: 

Turite klausimų? Kreipkitės telefonu 1899 (darbo dienomis nuo 09:00 iki 19:00) arba el. paštu  info@tfbank.lt.