2020.05.21

Paskola be registracijos mokesčio

Paskola be registracijos mokesčio

Ko gero viena daugiausiai klausimų keliančių skolinimosi sąvokų – registracijos mokestis. Kad skolinimosi kelias būtų kuo aiškesnis, į visus dažniausiai užduodamus klausimus apie registracijos mokestį atsakome straipsnyje žemiau.  

Registracijos mokestis: kam jis?

Joks paskolos suteikimas negali įvykti be vertinimo – tiek jūsų duomenų tikslumo, tiek finansinių galimybių. Registracijos mokestis – tai 1 cento bankinis pavedimas atliekamas į kredito teikėjo sąskaitą. Ši suma yra pervedama naudojantis elektroninės bankininkystės paslaugomis ir yra reikalinga tapatybės patvirtinimui internetu.

Pildydami internetinę paraišką paskolai gauti, anketoje suvedate daugybę asmeninių duomenų, tarp kurių – jūsų vardas, pavardė, asmens kodas. Vieno cento pavedimas iš banko sąskaitos, kuri yra registruota tuo pačiu vardu, pavarde ir asmens kodu, užtikrina šių duomenų teisingumą. Jeigu būtų leidžiama pasinaudoti vartojimo kreditu be registracijos mokesčio arba, kitaip tariant, be pervedimo, atsirastų milžiniška rizika pasinaudoti kito asmens duomenimis. Be tikrinimo suteikiama paskola leistų lengvai pasiskolinti dideles pinigų sumas kito asmens vardu, tiesiog turint jo vardą, pavardę ar asmens kodą. Ta pati asmens tapatybės tvirtinimo taisyklė taikoma visoms internetinėms skolinimosi paslaugoms (lizingas – ne išimtis).

Ar 1 cento pervedimas yra registracijos mokestis?

Taip, 1 cento pervedimas yra registracijos mokestis, skirtas patvirtinti jūsų tapatybei.

Visgi šios sąvokos nederėtų painioti su sutarties sudarymo mokesčiu, kuris dažniausiai siekia kelis procentus jūsų norimos pasiskolinti sumos ir yra grąžinamas su likusiu kreditu. Paskolos sutarties sudarymo mokesčio sumą bei kitus mokesčius galite sužinoti pasinaudoję paskolos skaičiuokle. Pirmiausia, TF Bank tinklalapio viršutiniame meniu pasirinkite norimą paskolos tipą. Tuomet naujame puslapyje esančioje skaičiuoklėje nustatykite norimą paskolos sumą bei terminą – skaičiuoklės apačioje pamatysite preliminarius paskolai taikomus mokesčius.

Ar galima skolintis be registracijos mokesčio?

Taip, galima. Vartojimo kreditas gali būti suteikiamas savo tapatybę patvirtinant ir dviem kitais būdais. Pirmasis iš jų – mobilusis parašas. Mobilusis parašas (arba m. parašas) – tai jūsų telekomunikacijų bendrovės teikiama paslauga, leidžianti prisijungti prie el. bankininkystės, valstybinių įstaigų, pasirašyti reikalingus dokumentus bei patvirtinti savo tapatybę. Norint pradėti naudotis mobiliuoju parašu, reikia kreiptis į savo telekomunikacijų bendrovę.

Kitas būdas – programėlė „Smart-ID“. Šią programėlę atsisiųsti ir ja naudotis gali visi „Android“ ir „iOS“ operacines sistemas naudojantys išmaniųjų įrenginių turėtojai. Susikurti „Smart-ID“ paskyrą galima namuose arba nuvykus į savo banko skyrių. Namuose tai pavykti padarys, jeigu turite mobilųjį parašą, tapatybės kortelę, galimybę naudotis biometriniu identifikavimu arba banko sąsaja. Neturint šių prisijungimo būdų, „Smart-ID“ paskyrą užregistruoti galima artimiausiame banko skyriuje.

Visi trys tapatybės patvirtinimo bei registracijos būdai yra saugūs, greiti ir patogūs. Visgi ieškantiems itin greitų sprendimų, tapatybę rekomenduojame tvirtinti mobiliuoju parašu arba „Smart-ID“ programėle – taip atsakymo į paraišką sulauksite greičiau.

Mobiliuoju parašu arba „Smart-ID“ programėle taip pat galėsite ne tik patvirtinti savo tapatybę, bet ir pasirašyti paskolos sutartį nuotoliniu būdu. Nesant tokiai galimybei, sutartį jums į namus ar darbo vietą pristatytų „DPD“ kurjerių tarnybos kurjeris. Sutartį pasirašius nuotoliniu būdu iki darbo dienos 16 valandos, pinigai jūsų sąskaitą pasieks dar tą pačią darbo dieną. Pasirašius fiziniu būdu, pinigai jūsų sąskaitą pasieks kitą darbo dieną.

Kilus bet kokiems papildomiems klausimams apie registracijos mokestį, tapatybės patvirtinimą ar autentifikavimo būdus, kreipkitės į TF Bank konsultantus el. paštu info@tfbank.lt arba telefonu 1899 (arba +37052142310 skambinant iš užsienio).