2024.02.01

Kada verta rinktis paskolą būsto remontui?

Planuojate įrengti visus jūsų lūkesčius atitinkantį būstą? Sugedo pasenusi buitinė technika, tačiau neturite santaupų naujai įsigyti? Reikalingi skubūs būsto remonto darbai? Vartojimo paskola būsto remontui ir įrengimui yra idealus pasirinkimas žmonėms, norintiems atnaujinti namus ar paspartinti būsto įrengimo darbus įsigyjus nekilnojamąjį turtą su daline apdaila.

 

Kas yra paskola būsto remontui ir kokie jos privalumai?

Paskola būsto remontui – tai dažniausiai tas pats vartojimo kreditas, o tai reiškia, jog pasinaudoti šia greita finansine pagalba yra itin paprasta: šiam paskolos tipui nereikalingas užstatas ar kredito panaudojimo pagrindimas. Jums nebūtina kaupti informacijos apie įsigytus pirkinius, rinkti sąskaitų ar pirkimo kvitų.

Dažniausiai būsto atnaujinimo pinigai yra skiriami atlikti kosmetinį ar kapitalinį remontą. Nuo 500 iki 20 000 Eur svyruojančia vartojimo paskola galite pakelti būsto vertę ar tiesiog susikurti jaukesnę aplinką, kurioje gera gyventi. Ekspertai tikina, jog remonto kaina dažniausiai prasideda nuo 70 Eur kvadratiniam metrui. Tai reiškia, jog standartiniam 2–3 kambarių butui suremontuoti gali prireikti 4 000–6 000 Eur sumos. Jeigu įpusėjus darbams pajutote, jog lėšų neužteks, jų pasiskolinti galima papildomai, praėjus mėnesiui nuo pirmos išduotos paskolos.

Ši pinigų suma taip pat gali būti panaudota nedidelio nekilnojamojo turto įsigijimui ar statymui, pavyzdžiui, mažam garažui ar sandėliukui. Taip pat populiaru vartojimo kredito pinigus skirti buitinės technikos įsigijimui, namo apšiltinimo sistemos atnaujinimui. Vartojimui skirta paskola dažniausiai yra patogesnis ir greitesnis sprendimas nei lizingas: jai nereikia pradinio įnašo, o pinigus galima panaudoti įvairioms reikmėms, ne tik konkrečiam daiktui įsigyti.

 

3 dažniausios problemos, su kuriomis susiduriama remontuojant būstą

  • Konkretaus plano neturėjimas. Prieš imantis bet kokių būsto remonto darbų, labai svarbu turėti konkretų planą. Rekomenduojama visus remonto darbus suskirstyti į kelis skirtingus žingsnius – tokiu atveju žinosite, kokių medžiagų ir meistrų jums tuo metu gali prireikti ir galėsite planuotis darbus iš anksto, o ne paskutinę minutę, kas neretai pakelia ir pačio remonto kainą.

 

  • Remonto trukmės neapibrėžimas. Prieš imantis remonto darbų, būtina apskaičiuoti ne tik sąmatą bei pačius darbus, bet ir remonto trukmę. Visi žinome, jog užsitęsęs remontas kainuoja daugiau pinigų, tad svarbu apsibrėžti remonto darbų pabaigos datą ir stengtis jos laikytis. 

 

  • Finansinių galimybių neįvertinimas. Bene kiekvienas turime savo svajonių būsto viziją, tačiau šis paveikslas, deja, ne visuomet sutampa su mūsų finansinėmis galimybėmis. Būkite realistiški ir planuokite savo finansinių galimybių rėmuose – taip išvengsite didesnių finansinių bėdų ir nusivylimo.

 

Paskola remontui ir būsto atnaujinimui: finansų ekspertų patarimai, kaip sutaupyti

Įvertinkite įvairias ekologiškas ir tvarias remonto galimybes. Prieš imdamiesi remonto darbų apgalvokite, ar tikrai būtina viską keisti – galbūt kai ką užtektų tiesiog atnaujinti? Neretai tokie objektai kaip mediniai langai ar grindys gali būti ganėtinai paprastai atnaujinami, išsaugant jų autentiškumą ir sumažinant su keitimo darbais susijusias išlaidas.

Dalį darbų atlikite savarankiškai. Suprantama, jog remonto darbai – ne kiekvienam, tačiau pagalvokite, gal yra tokių darbų, kurie kainuos tik jūsų laiką? Pavyzdžiui, vietoj interjero dizainerio samdymo, galbūt keletą dalykų galėsite suprojektuoti patys ir sutaupyti nemažą dalį išlaidų? 

Domėkitės pardavėjų pasiūlymais ir akcijomis. Nors tai gali jums kainuoti pastangų bei kantrybės, tačiau šiuo būdu galite sutaupyti išties nemažai. 

 

Dažniausiai užduodami klausimai apie paskolą būsto remontui

Paskolą namo remontui ir įrengimui galite gauti, užpildę paraišką, kurią rasite čia.
Prisijunkite, suveskite savo duomenis ir norimą paskolos sumą, Jums iškart bus pateiktas banko pasiūymas su detaliomis sąlygomis. Pasirašykite sutartį, ir dar tą pačią dieną gaukite būsto remonto paskolą. Jums nereikės vykti į banką – viskas vyksta internetu. Tai taip parasta!

Sutartį dėl TF Bank paskolos būsto remontui galite pasirašyti vienu iš Jums patogių būdu:
- Mobiliuoju parašu.
- Smart - ID programėle.
Taip pat kredito sutartį galime nemokamai atsiųsti bet kokiu Jūsų nurodytu adresu per DPD kurjerių tarnybą, iš anksto susitarus dėl Jums patogaus vizito laiko.

Pasirašius sutartį iki 14:00 val. pinigai Jūsų sąskaitą pasieks tą pačią darbo dieną, pasirašius po 14:00 val. – pinigus gausite kitą darbo dieną.

Jei Jūsų mėnesio įmokų mokėjimai atliekami pagal sutarties sąlygas, po 3 mėnesių nuo ankstesnės paskolos išdavimo, galėsite kreiptis dėl naujos paskolos.