2024.02.20

Nerimas dėl finansinio nestabilumo mažėja

Pasikeitė finansinė situacija - kaip elgtis?

Finansiniai sunkumai gali užklupti netikėtai, tad jei susidūrėte su finansiniais sunkumais ir darosi sudėtinga vykdyti mokėjimus už paskolą - nedelskite ir pasikalbėkite su TF Bank specialistais. Net ir sudėtingose situacijose įmanoma rasti sprendimo būdų, kurie sumažintų finansinę naštą ir padėtų išvengti pradelstų mokėjimų, kurie didina tikimybę susidurti su dar didesniais įsipareigojimais - augančiomis skolomis.

Praktiniai patarimai 

Įmokų mokėjimas 

Stenkitės mėnesio įsipareigojimus atlikti laiku, venkite vėluoti atlikti mėnesio įmokas. Juk nežinote, ar kitą mėnesį neturėsite kitų neplanuotų išlaidų. Dažnu atveju įmokų vėlavimas didina tikimybę susidurti su dar didesniais finansiniais įsipareigojimais, augančiomis skolomis. 

 

Popieriaus lapas ir tušinukas

Kreipimasis pagalbos

 Matydami, kad šiuo metu Jums gali būti sunku vykdyti finansinius įsipareigojimus, nedelskite ir kreipkitės į kreditorių, kuris Jums suteikė paskolą. 
Bendradarbiaukite su kreditoriumi ir ieškokite bendro sprendimo, kaip sumažinti kilusią finansinę naštą bei įsipareigojimus, nes rasti abipusiai priimtiną sprendimą yra kur kas lengviau, nei spręsti skolos grąžinimo klausimus. 

 

Ikona spaudžianti rankas

Paskolų refinansavimas

Galbūt yra galimybė optimizuoti Jūsų turimus finansinius įsipareigojimus ir pagerinti esamų paskolų vykdymo sąlygas. Pavyzdžiui, TF Bank savo klientams siekia pasiūlyti itin patrauklias sąlygas, refinansuojant kitų kreditorių paskolas.

 

Kiaulė taupyklė

  

Paskolos įmokų atidėjimas - jeigu neturite skolos, bet turite sunkumų šiuo metu vykdyti finansinius įsipareigojimus, kreipkitės į TF Bank dėl Jūsų įsipareigojimų pagal kredito sutartį atidėjimo iki 3 mėnesių. Per 1-3 mėnesių laikotarpį tikime, kad rasite išeitį iš susidariusios sudėtingos Jūsų finansinės situacijos. Jeigu vis dar matysite, kad situacija sudėtinga – Jūsų prašymu svarstysime, kaip dar būtų galima optimizuoti Jūsų įsipareigojimų vykdymą.

 

Paskolos sutarties sąlygų keitimas - jei vis tik turite skolą, kylančią iš kredito sutarties, nedelskite ir kreipkitės į TF Bank. Peržiūrėję Jūsų kredito sutarties sąlygas ir įvertinę, kad galimas kredito sutarties sąlygų pakeitimas padėtų Jums išvengti skolų išieškojimo dėl įsipareigojimų nevykdymo, pasiūlysime Jums galimą įsipareigojimų įvykdymo planą (esamos kredito sutarties pakeitimus).

 

Paskolos (-ų) refinansavimas - turintiems kitų finansinių įsipareigojimų ar kelis vartojimo kreditus, rekomenduojame apsvarstyti paskolų refinansavimo galimybę. Refinansuodami paskolas, kai kuriais atvejais, galite gauti palankesnes sąlygas (mažesnes palūkanas, ilgesnį paskolos grąžinimo terminą, mažesnę mėnesio įmoką) taip pat už visas paskolas mokėti tik vieną įmoką. Specialistai teigia, kad susidūrus su finansiniais sunkumais, paskolų refinansavimas ir turėjimas tik vieną įmoką padeda lengviau valdyti savo finansus ir planuoti mėnesio išlaidas.