2021.10.10

Kas yra refnansavimas?

Refinansavimas - kas tai?

 

Jeigu jau turite paskolų, ko gero, būsite girdėję apie paskolų refinansavimą. Trumpai tariant, tai – naujos paskolos ėmimas, kuria padengiami esami kreditai.

Refinansavimas yra puikus įrankis, siekiant sutaupyti grąžinant dabartines paskolas. Pasinaudojus refinansavimu, galima ne tik sumažinti palūkanų normą ar mėnesio įmoką, bet ir gauti  palankesnius paskolos išmokėjimo terminus.

Sutaupyti įmanoma dėl labai paprastos priežasties: sąlygos, kuriomis pasinaudojote paskola prieš kelerius metus, šiandien gali būti visiškai pasikeitusios. Pavyzdžiui, pakeitėte darbą ar buvote paaukštintas pareigose, susituokėte ir kt. Visi šie veiksniai teigiamai atsiliepia jūsų kreditingumui ir suteikiamoms sąlygoms.

Paskolų refinansavimas yra ne tik puikus būdas sutaupyti, bet ir patogus įrankis paskolų įmokų apmokėjimui. Visas turimas paskolas perkėlę į vieną kreditorių įmonę, apmokėti turėsite tik vieną sąskaitą. Taip pat kartą per visą skolinimosi laikotarpį galėsite pasinaudoti kredito atostogomis – be jokio papildomo paaiškinimo mėnesio įmoką atidėti kitam mėnesiui. Apie tai tereikia iš anksto informuoti TF Bank el. paštu info@tfbank.lt.

Refinansavimo skaičiuoklė

Refinansavimo skaičiuoklė – patogus įrankis, norint sužinoti, kokią preliminarią mėnesio įmoką tektų mokėti pasinaudojus refinansavimo paslauga TF Bank.

Tinklalapyje tfbank.lt pirmiausia pasirinkite refinansavimo puslapį. Naujai atsivėrusiame lange, dešinėje pusėje pamatysite refinansavimo skaičiuoklę. Joje nustatykite norimą paskolos sumą (arba kitaip tariant, turimų įsipareigojimų sumą) bei norimą grąžinimo terminą. Apačioje pasirodžiusi reikšmė – tai preliminari mėnesio įmoka, kurią tektų mokėti TF Bank. Jeigu kartu su refinansavimu norėtumėte pasiskolinti papildomai (pavyzdžiui, būsto remontui ar medicininėms paslaugoms) šio kredito sumą galite pridėti ir skaičiuoklėje: taip sužinosite, kiek tektų mokėti už visą pasiskolintą sumą. 

Nepamirškite, jog tiksli mėnesio įmokos suma priklauso nuo daugybės kintamųjų: jūsų pajamų ir jų tvarumo, kitų įsipareigojimų sumos, šeimyninės padėties, amžiaus ir kreditingumo. Atsižvelgiama ir į tai, ar šiuo metu neturite pavėluotų mokėjimų kitiems kreditoriams: skolininkams nauji kreditai nesuteikiami. Tikslią įmokos sumą sužinosite užpildę paraišką refinansavimui internetu.

Ar refinansuojant paskolą reikalingas užstatas?

Geriausia naujiena – norint pasinaudoti refinansavimu, jums nebūtinas joks išankstinis pasiruošimas. Visai kitaip nei lizingo atveju, kuris imamas su užstatu, refinansavimu galima pasinaudoti be užstato ar nekilnojamojo turto įkeitimo.

Paskolos refinansavimas internetu

Pasinaudoti refinansavimo galimybės patogiausia internetu, tfbank.lt tinklalapyje. Po to, kai pasinaudoję refinansavimo skaičiuokle sužinojote savo preliminarią mėnesio įmoką, tame pačiame puslapyje spauskite mygtuką „Gauti paskolą“. Kitame žingsnyje teks suvesti savo asmens duomenis – jie mums reikalingi, kad galėtume įvertinti jūsų mokumą bei galimybę pasiskolinti. Galiausiai, puslapio apačioje pažymėkite, jog sutinkate su paskolos teikimo sąlygomis bei patvirtinkite savo tapatybę. Tai padaryti galite atlikę 1 cento pavedimą, pasinaudoję el. bankininkyste. Patvirtinus tapatybę, belieka laukti – jūsų paraišką peržiūrėsime per 1 darbo dieną.

Dėl atsakymo Jus informuosime telefonu arba el. paštu. Jeigu viskas gerai, beliks pasirašyti sutartį. Tai padaryti galėsite fiziniu būdu (pasirinktu adresu sutartį jums atveš DPD kurjeris) arba elektroniniu būdu (mobiliuoju parašu arba „Smart-ID“ programėle).

Kilus papildomiems klausimams, visada galite kreiptis į mus. Mielai jus pakonsultuosime telefonu 1899 (arba +37052142310, jeigu skambinate iš užsienio) arba el. paštu info@tfbank.lt Klientų aptarnavimo centras dirba darbo dienomis, nuo 9 iki 19 valandos.