2024.02.08

Kada verta rinktis paskolą automobiliui ir ką svarbu įvertinti?

Šeimos pagausėjimas, pasikeitusios darbo sąlygos, ar kiti gyvenimo įvykiai privertė susimąstyti apie naują transporto priemonę? Nusprendus įsigyti naują automobilį svarbu įvertinti nemažai aspektų, tad į visus svarbius klausimus apie automobilio paskolą atsakome žemiau.

 

Paskola automobiliui vs. lizingas automobiliui: kokie skirtumai?

Kokį finansavimo būdą pravarčiausia pasirinkti naujajai transporto priemonei, priklauso nuo jūsų norimo automobilio vertės bei amžiaus.

Automobilio lizingą patariama rinktis norint įsigyti naują, brangesnį automobilį, kadangi lizingas dažniausiai siūlo mažesnes palūkanas, tačiau pradinis įnašas dažniausiai sudaro bent 10 proc. visos automobilio sumos. Taip pat pirkimas lizingu dažniausiai reiškia ir tai, jog automobilį yra būtina drausti KASKO draudimu, o tai signalizuoja ir daugiau išlaidų. Dar vienas svarbus aspektas kurio reiktų neužmiršti, jog pasinaudojus automobilio lizingu, oficialiu automobilio savininku taptumėte tik sumokėję visas įmokas.

Tuo tarpu pasinaudoję paskola automobiliui jokio pradinio įnašo jums mokėti nereikės, o įsigiję automobilį su paskola, jo savininku taptumėte iškart. Beje, pasinaudojus paskola automobiliui galėsite įsigyti ne tik automobilį: ši paskola gali padengti ir kitas auto- bei moto- transporto priemones. 

 

Paskola automobiliui be galvos skausmo: 3 dažniausios klaidos ir kaip jų išvengti?

Automobilio paskola – rimtas ir gana ilgalaikis įsipareigojimas, tad nereikėtų jo priimti prieš tai gerai nesusipažinus su paskolos sąlygomis.

 

  • Visų pirma, svarbu palyginti kelių skirtingų kredito bendrovių teikiamus pasiūlymus bei sąlygas, pasidomėti jų patirtimi. Turėkite omenyje, kad tik patyrusi kredito bendrovė gal užtikrinti sklandų paskolos suteikimą ir grąžinimą.

 

  • Atkreipkite dėmesį ir į papildomas sąlygas, kurias siūlo konkreti paskolos bendrovė. Pavyzdžiui, su „TF Bank“ vartojimo paskola turėsite galimybę pasinaudoti mėnesio kredito atostogomis, kurių metu turėsite mokėti tik palūkanas ir kitus mokesčius.

 

  • Rekomenduojame pasinaudoti automobilio paskolos skaičiuokle, kurią rasite TF Bank tinklapio viršuje pasirinkę puslapį „Paskola automobiliui“. Atidarytame puslapyje dešinėje esančiame slankmatyje nustatykite norimą paskolos sumą bei terminą. Ryškiame langelyje žemiau netrukus pamatysite preliminarią mėnesio įmoką bei paskolos sąlygas. Svarbu nepamiršti, jog langelyje matoma tik preliminari suma – tikslią sumą sužinosite užpildę paraišką. 

 

Kada verta imti paskolą automobiliui ir kaip keičiasi automobilių rinka Lietuvoje?

Paskola automobiliui yra optimalus sprendimas planuojant įsigyti naują ar naudotą automobilį arba padengti trūkstamą transporto priemonės vertės dalį, o kartais tai gali pasitarnauti ir kaip investicija į jau turimą automobilį.

Šiandieninė rinka rodo, kad vartotojai vis aktyviau dairosi ne tik sau, bet ir aplinkai draugiškesnių transporto priemonių. Paskolos elektriniams ir hibridiniams automobiliams sparčiai populiarėja, kadangi šie automobiliai ne tik padeda sutaupyti ilguoju laikotarpiu, tačiau yra ir draugiškesni aplinkai, lyginant su įprastu kuru varomomis transporto priemonėmis. Jų populiarėjimą lemia ir pagerėjusi infrastruktūra – Lietuvoje atsiranda vis daugiau elektrinių automobilių įkrovimo stotelių, o kai kurie vairuotojai jas įsirengia savo kieme.

Dažniausiai užduodami klausimai apie automobilių paskolas

Auto paskolą galite gauti užpildę paraišką, kurią rasite čia.
Prisijunkite, suveskite savo duomenis ir norimą paskolos sumą, Jums iškart bus pateiktas banko pasiūymas su detaliomis sąlygomis. Pasirašykite sutartį, ir dar tą pačią dieną gaukite automobilio paskolą. Jums nereikės vykti į banką – viskas vyksta internetu. Tai taip paprasta!

Norint gauti paskolą automobiliui, vienoje darbovietėje turite dirbti ne trumpiau nei 4 mėnesius.

Paskolos skaičiuoklėje galite pasitikrinti paskolos įmoką, pasirenkant paskolos sumą ir pageidaujamą terminą.

Sutartį dėl TF Bank paskolos automobiliui galite pasirašyti vienu iš Jums patogių būdu:
- Mobiliuoju parašu.
- Smart - ID programėle.
Taip pat kredito sutartį galime nemokamai atsiųsti bet kokiu Jūsų nurodytu adresu per DPD kurjerių tarnybą, iš anksto susitarus dėl Jums patogaus vizito laiko.

Pasirašius sutartį iki 14:00 valandos ir jei nereikalingi papildomi dokumentai, pinigai Jūsų sąskaitą pasieks tą pačią dieną, pasirašius po 14:00 val. – pinigus gausite kitą darbo dieną.

Galimybė pasinaudoti mėnesio trukmės kredito atostogomis kartą per sutarties laikotarpį.