2022.01.08

Konsultacija dėl remonto paskolos be užstato

Kas yra paskola be užstato ir kokios jos sąlygos?

Jeigu bent kartą svarstėte galimybę pasinaudoti finansine pagalba iš šalies, sutiksite: pasiklysti paskolų tipuose gana lengva. Nors dažniausiai mus domina pigiausia vartojimo paskola, susiduriama su visa galybe pasiūlymų: greitieji kreditai, paskolos su užstatu ir be užstato, lizingai, būsto paskolos ar net paskolos su vekseliu. Kuo vienas nuo kitos skiriasi šie pagrindiniai tipai ir kaip pasirinkti labiausiai tinkamą būtent jums? Visi atsakymai – žemiau.

Paskola su užstatu ir paskola be užstato: kuo jos skiriasi ir kurios paskolos pigesnės?

Prieš apsisprendžiant, kokia paskola geriausiai atitinka jūsų poreikius, siūlome atidžiau pasidomėti pagrindiniais paskolų tipais: paskolomis, kurioms reikalingas užstatas, ir paskolomis be užstato.

Pirmiausia, paskoloms be užstato įprastai priskiriamos fiziniams asmenims suteikiamos paskolos, kurių vertė yra mažesnė nei 75 tūkst. eurų ir joms nereikalingas joks užstatas. Paprastai tariant, tai yra geriausiai mums pažįstama vartojamoji paskola arba vartojimo kreditas – neretai šis skolinimosi būdas yra laikomas pigios paskolos sinonimu. Šie pinigai dažniausiai skiriami asmeniniams tikslams: būsto atnaujinimui, automobilio ar kitos transporto priemonės įsigijimui, studijoms, kelionėms ar šventėms (pavyzdžiui, vestuvėms). Vartojamąsias paskolas be užstato Lietuvoje suteikia komerciniai bankai, kredito unijos, vartojimo kredito davėjai  bei tarpusavio skolinimo platformos. Šios paskolos grąžinamos kas mėnesį sumokant grąžinamo kredito dalį, palūkanas kitus mokesčius, jeigu tokie taikomi. Be užstato taip pat galima pasinaudoti ir lizingo paslaugomis: lizingas reiškia, jog užstato funkciją atlieka pats įsigyjamas daiktas.

Paskola su užstatu – tai tokia paskola, kuria dažniausiai yra įkeičiamas nekilnojamasis turtas. Naudojantis šiuo paskolų tipu, įprastai skolinamasi didesnė suma. Paskolos su užstatu taip pat yra ilgalaikės – jų terminai yra gerokai ilgesni, dažnai besitęsiantys net 20 ar 30 metų. Kalbant apie fizinius asmenis, paskolos su užstatu įprastai laikomos rizikingesnėmis besiskolinantiems, nes pasiskolinęs asmuo nemokumo atveju gali greitai patirti reikšmingų nuostolių dėl įkeisto turto.

Kaip pasirinkti tinkamą paskolą?

Prieš nuspręsdami, koks paskolos tipas jums reikalingas, atsakykite sau į keletą klausimų:

  • Kiek skubiai jums reikalingi papildomi pinigai? Jeigu ieškote greito sprendimo, specialistai rekomenduoja rinktis  greitąjį vartojimo kreditą.

  • Kokia pinigų suma yra reikalinga? Mažesni pirkiniai dažniausiai yra padengiami vartojimo kreditu. Tikėtina, jog labai dideliems pirkiniams gali būti reikalinga paskola su užstatu.

  • Per kokį terminą reikiamą paskolą galėtumėte grąžinti? Ar jus domina ilgalaikė paskola be užstato, o gal norite pasiskolinti tik trumpam laikotarpiui? Kuo ilgesnis paskolos grąžinimo laikotarpis, tuo mažesnės mėnesio įmokos bus mokamos.

Mes suprantame, kad tiek paskolos be užstato, tiek kiti paskolų tipai gali kelti nemažai klausimų. Jeigu nesate tikri ar norite pasitarti, pasinaudokite profesionalų konsultacija. TF Bank konsultantai atsakys į visus jums kylančius klausimus telefonu 1899 (+37052142310, skambinant iš užsienio) ar el. paštu info@tfbank.lt. Asmeninės konsultacijos suteikiamos be jokio papildomo mokesčio.

Kokio dydžio galiu gauti paskolą be užstato?

Norint pasinaudoti paskola be užstato, viskas paprasta. Priklausomai nuo paskolos tipo, TF Bank galite pasiskolinti nuo 500 iki 20 000 eurų. Konkrečiai jums skolinama suma priklauso nuo daugybės kintamųjų:

  • Asmeninių arba šeimos pajamų per mėnesį,

  • Asmeninių arba šeimos finansinių įsipareigojimų per mėnesį,

  • Amžiaus ir gyvenamosios vietovės,

  • Namų ūkio narių skaičiaus,

  • Pajamų tvarumo,

  • Darbo stažo,

  • Pradelstų mokėjimų.

Vadovaujantis Vartojimo kredito gavėjų kreditingumo vertinimo ir atsakingojo skolinimo nuostatais, visi besiskolinančio ir jo šeimos narių jau turimi finansiniai įsipareigojimai turi sudaryti ne daugiau kaip 40 proc. gaunamų pajamų. Dėl šios priežasties taip pat svarbu ir tai, kokiam laikotarpiui skolinatės pinigų sumą. Jeigu norite pasiskolinti daugiau, tačiau nesate tikras dėl savo kreditingumo, rinkitės ilgesnį paskolos laikotarpį. Mažesnės paskolos (iki 10000 eurų), gali būti lengviau grąžinamos trumpesniu laikotarpiu, pavyzdžiui, per 24–36 mėnesius. Norite sužinoti tikslesnius paskolos grąžinimo duomenis? Pasinaudokite TF Bank vartojimo paskolos skaičiuokle.

Kaip gauti paskolą be užstato?

Prieš nuspręsdami pasinaudoti greita paskola be užstato, sąžiningai įsivertinkite savo galimybes. Pirmiausia, įvertinkite, ar siūloma mėnesio įmoka jums netaps našta – nepamirškite, kad net ir pigios paskolos be užstato reikalauja finansinio įsipareigojimo. Jeigu manote, kad mėnesinė įmoka yra per didelė jūsų galimybėms, visada galite prailginti skolinimosi laikotarpį – taip sumažinsite mėnesio įmoką, ją padalindami ilgesniam laikotarpiui. Svarbu numatyti ir galimą riziką: įvertinkite, ar būsite pajėgūs grąžinti pinigus, jeigu netektumėte darbo ar susirgtumėte.

Nusprendę, jog esate pasirengę paskolai, paraišką užpildyti galite internetu. Visi norintys pateikti paraišką paskolai be užstato privalo atitikti pirminius TF Bank reikalavimus paskolai gauti:

  1. Būti ne jaunesniu nei 22 metų amžiaus Lietuvos gyventoju.

  2. Gauti oficialias nuolatines pajamas ir turėti mažiausiai 4 mėnesių darbo stažą. Dirbant su individualios veiklos pažyma ar verslo liudijimu, rekomenduojama pateikti deklaruotų pajamų dokumentus. Jei esate valstybės tarnautojas, jums papildomai reikės pateikti savo paskutinių 6 mėn. banko sąskaitos išrašą PDF formatu.

  3. Nėra pavėluotų mokėjimų kitiems kreditoriams.

Atitikę šiuos kriterijus, paraišką pateikti galite internetiniu adresu tfbank.lt. Pirmiausia pasirinkite norimą paskolos tipą. Dešinėje esančioje skaičiuoklėje pažymėkite dominančią pinigų sumą bei paskolos laikotarpį. Oranžiniame laukelyje iškart pamatysite preliminarią mėnesio įmoką. Jeigu ši suma jums atrodo tinkama, spauskite mygtuką „Gauti paskolą“. Naujai pasirodžiusiame lange pasirinkite prisijungimo būdą: tai galima padaryti su mobiliuoju parašu, „Smart-ID“ programėle arba tęsti neprisijungus. Anketoje suveskite savo prisijungimo duomenis, patvirtinkite, jog susipažinote su paskolos gavimo taisyklėmis ir patvirtinkite savo tapatybę. Turėkite omenyje, jog tapatybę patvirtinus su mobiliuoju parašu arba „Smart-ID“ programėle, atsakymas dėl paskolos jus pasieks greičiau, nei patvirtinus 1 cento pavedimu.

Jums patvirtinus tapatybę, netrukus imsime svarstyti jūsų paskolos be užstato paraišką. Siūlomos paskolos sąlygas atsiųsime el. paštu, o joms tikus beliks tik pasirašyti sutartį. Jeigu kyla klausimų apie sutartyje aprašytas paskolos suteikimo sąlygas, visuomet rekomenduojame tai išsiaiškinti iki pasirašymo: į visus jūsų klausimus telefonu arba el. paštu mielai atsakys TF Bank konsultantai.

Sutartį galima pasirašyti el. būdu (mobiliuoju parašu arba „Smart-ID“ programėle) arba fiziniu būdu, kuomet sutartį į jūsų namus arba darbovietę atveš DPD kurjeris. Pasirašius sutartį, pinigai bus išmokami tą pačią arba kitą darbo dieną.

Pigios paskolos be užstato internetu, arba kodėl verta rinktis TF Bank?

TF Bank visuomet siekia įsiklausyti į kliento poreikius ir pasiūlyti geriausias įmanomas sąlygas. Pirmiausia, norint pasinaudoti TF Bank vartojimo kreditu be užstato, jums nebūtina detalizuoti savo paskolos panaudojimo tikslų arba kaupti pirkinių kvitų už panaudotus pinigus. Jūs turite visišką laisvę šiuos pinigus panaudoti savo reikmėms.

Antra, pasinaudoję TF Bank paslaugomis, pinigus grąžinti galite anksčiau termino be jokių papildomų mokesčių. Esant reikalui, vienąkart per visą grąžinimo laikotarpį galėsite pasinaudoti kredito atostogomis: kredito įmokos atidėjimu vienam mėnesiui. Ši paslauga ypač aktuali nenumatytais atvejais arba prieš planuojant asmeninius įvykius, reikalaujančius nemažai išteklių – vestuves ar tolimas atostogas.

Mes suprantame, kad mūsų klientams aktualūs pigūs kreditai ir lanksčios paskolos suteikimo sąlygos, todėl TF Bank siūlo konkurencingas sąlygas. Mūsų siūlomos vartojimo paskolos palūkanos yra vienos patraukliausių rinkoje, o kartu siūlome ir ypatingai mažą administravimo mokestį. Tikslius paskolos mokesčius ir palūkanų normas galite sužinoti vartojimo paskolos, automobilio paskolos ar būsto remonto paskolos puslapio skaičiuoklėje: nustatykite norimą paskolos sumą, grąžinimo terminą ir laukelyje apačioje pamatysite preliminarias siūlomas sąlygas. Derėtų nepamiršti, jog tikslios paskolos sąlygos priklauso nuo individualių rodiklių. 

Galiausiai, su TF Bank viskas paprasta ir greita – mes siūlome paskolas internetu, kurios užtikrins greitą paskolos suteikimo procesą be jokių papildomų rūpesčių. Paraišką paskolai užpildę darbo dienomis, tarp 9 ir 19 valandos, ir pasirinkę tapatybės patvirtinimą mobiliuoju parašu arba „Smart-ID“ programėle, atsakymo sulauksite tą pačią darbo dieną.

Ieškodami specialių akcijų ar geriausių pasiūlymų, nepamirškite prenumeruoti TF Bank naujienlaiškių: taip pirmieji sužinosite apie geriausias paskolų suteikimo sąlygas. Tai padaryti galite užsiregistravę TF Bank tinklalapyje.