2024.06.04

klausimai apie greitą kreditą

3 dažniausi klausimai apie greitą kreditą

Finansinių sprendimų priėmimas neretai reikalauja ne tik išsamaus apmąstymo, bet ir greitos reakcijos į nenumatytas gyvenimo situacijas. Greitas kreditas yra patogus sprendimas tiems, kas ieško operatyvaus ir patogaus finansinio įrankio padengti netikėtai atsiradusias išlaidas ar įgyvendinti svarbius planus. Šiame straipsnyje aptarsime, kas yra greiti kreditai, kokie jų privalumai ir trūkumai, per kiek laiko paskola suteikiama, ir kaip saugiai pasiskolinti internetu.

 

1. Kas yra greiti kreditai, kokie jų privalumai ir trūkumai?

Greitas kreditas – vartojimo kredito rūšis, kai pinigai suteikiami per kelias dienas, dažniausiai – dar tą pačią darbo dieną. Ši paskolos rūšis neturėtų būti maišoma su greitaisiais kreditais, kai paskola suteikiama trumpam laikui ir su didelėmis palūkanomis.

Greita paskola gali būti pasirenkama dėl įvairių priežasčių, tačiau dažniausiai paraiška yra pildoma tuomet, kai nusprendžiama įsigyti didesnės vertės pirkinį, pvz., automobilį, taip pat prireikus remonto darbų, sugedus turimai transporto priemonei, medicininių išlaidų padengimui, operacijai ar kitoms netikėtai atsiradusioms išlaidoms.

Greitas kreditas suteikia itin patogią galimybę gauti reikalingą finansavimą vos per kelias darbo dienas. Be to, paprastai šios paskolos gavimui nėra reikalingi papildomi dokumentai, todėl paraiška užpildoma itin lengvai, o pati sutartis gali būti sudaroma internetu. Tiesa, prieš imant greitą kreditą, reikėtų nepamiršti, kad paskola visuomet yra finansinis įsipareigojimas, todėl turite racionaliai įvertinti savo galimybes grąžinti paskolą laiku ir mokėti sutartas palūkanas.

 

2. Per kiek laiko suteikiamas greitas kreditas?

Vienas svarbiausių greito kredito išskirtinumų yra tai, kad užpildžius paraiškos formą, pinigai jūsų sąskaitą pasieks per itin trumpą laiką, – dažniausiai dar tą pačią darbo dieną (jei kredito bendrovei nėra reikalingi jokie papildomi dokumentai). Papildomi faktoriai, turintys įtakos greitos paskolos suteikimo laikui, gali būti ir paros metas, kada pateikiate paraišką (ryte ar darbo dienos pabaigoje), kredito bendrovės darbo valandos, papildomų dokumentų patikrinimo laikas ir kt.

Jei nusprendėte pasiimti greitą TF Bank kreditą, užpildykite paraišką internetu, patvirtindami tapatybę su Smart-ID arba mobiliuoju parašu. Atkreipkite dėmesį į tai, kad norint gauti paskolą, turite turėti ne trumpesnį nei 4 mėnesių nepertraukiamą darbo stažą. Nors sutartį galite pasirašyti internetu, tačiau Jums pageidaujant, sutartis gali būti atvežta į jūsų namus per kurjerių tarnybą ir pasirašoma fiziškai, tačiau tokiu atveju paskolos suteikimas gali kiek užsitęsti.

 

3. Kaip gauti greitą kreditą internetu ir išsirinkti tinkamą kredito teikėją?

Gauti kreditą internetu yra paprasta ir patogu. Pirmiausia, ką jums reikės padaryti, yra išsirinkti kredito teikėją – pasidomėkite bent kelių kredito bendrovių pasiūlymais ir sąlygomis, pasinaudokite paskolos skaičiuokle, kad galėtumėte įsivertinti, kokią pinigų sumą galite skolintis ir kokio dydžio įmokas turėsite mokėti.

Rinkdamiesi kredito teikėją, pasidomėkite, kokios yra paskolos suteikimo sąlygomis, kokie papildomi mokesčiai gali būti taikomi, kaip sprendžiamos problemos, kokia yra buvusių klientų patirtis ir atsiliepimai. Vertindami greito kredito kainą, nepamirškite, kad svarbu atsižvelgti ne tik į palūkanų normas, bet ir į papildomus mokesčius, kurie gali būti taikomi, pvz., administravimo ar sutarties sudarymo mokestis. Siekdamas užtikrinti aiškias ir skaidrias greito kredito sąlygas, TF Bank savo klientams siūlo paskolas fiksuotomis palūkanomis be jokių papildomų mokesčių.

Jei nusprendėte imti greitą kreditą internetu, jums reikės prisijungti prie kredito bendrovės sistemos ir patvirtinti savo tapatybę per savo interneto banką arba mobilųjį parašą, užpildyti paraišką ir pateikti reikalingus dokumentus. Kredito bendrovė, įvertinus visus duomenis, atsiųs jums pasiūlymą su elektronine sutartimi, kurią galėsite pasirašyti elektroniniu būdu.

 

TF Bank patarimai: kaip saugiai skolintis ir išvengti klaidų?

  • Susipažinkite su greito kredito sutarties sąlygomis - tam, kad išvengtumėte nemalonių staigmenų ateityje, atidžiai perskaitykite visas sutarties sąlygas. Atkreipkite dėmesį į mėnesines įmokas bei papildomus mokesčius. Verta iš anksto pasidomėti, kokias nuobaudas kredito bendrovė taiko, jei vėluojate atlikti įmoką, taip pat, ar turėsite galimybę kažkuriam laikui sustabdyti mokėjimus arba pasiskolinti papildomai. Nors sutartis gali atrodyti ilga ir nuobodi, susipažinti su joje nurodytomis sąlygomis yra būtinas žingsnis prieš pasirašant dokumentus.
  • Turėkite aiškų paskolos grąžinimo planą - suplanuokite, per kiek laiko ir kokio dydžio įmokomis galėsite grąžinti pasiskolintus pinigus. Laikykitės šio plano, venkite impulsyvių didelės vertės pirkinių. Paskolos grąžinimas neturėtų tapti finansine našta ir keisti jūsų įprastos buities. Jei greitu metu planuojate didesnius pokyčius, pvz., keisti darbą, išvažiuoti ilgų atostogų ar pan., įvertinkite, ar šie planai neturės įtakos paskolos grąžinimui.

Be to:

  • Visuomet naudokitės kredito skaičiuokle ar kitais planavimo įrankiais, kad galėtumėte kuo tiksliau įsivertinti savo galimybes.
  • Nepamirškite, kad visada galite pasitarti su finansų ekspertu ar kredito bendrovės konsultantu, jei tam tikri finansiniai sprendimai jums kelia daugiau klausimų, pvz., ar greitas kreditas yra tinkamiausia paskolos rūšis jūsų situacijoje, o galbūt turėtumėte apsvarstyti kitas galimybes.
  • Net ir pasiėmę greitą kreditą, nuolatos vertinkite savo finansinę padėtį ir, jei reikia, nelaukite ir kreipkitės į kredito bendrovę dėl paskolos sąlygų peržiūros ar pratęsimo.