2021.10.08

Ilgalaikė paskola: kas tai ir kada ji naudinga?

 

Naujas automobilis, būsto renovacija, kosmetinis remontas, šilumos sistemos atnaujinimas, studijos ar kursai – visa tai ne tik seniai jūsų galvoje besisukantys norai, bet ir galimybės, kurias įgyvendinti su vartojimo paskola galite jau šiandien. Tačiau kaip nuspręsti, kokios trukmės paskola jums tinkamesnė? Kokioms reikmėms ši paskola gali būti panaudojama? Kokias sąlygas būtina atitikti norint ja pasinaudoti? Visi atsakymai – straipsnyje žemiau.

Kaip nuspręsti – trumpalaikė ar ilgalaikė?

Prieš nusprendžiant, kokia paskola jums tinkamiausia, reikėtų atsakyti į kelis klausimus. Pirmiausia, kokia paskolos suma jums yra reikalinga. Natūralu, jog didesnėms paskolų sumoms dažniausiai pasirenkami ir ilgesni terminai. Tuo tarpu, kuo suma mažesnė, tuo labiau apsimoka naudotis trumpesniu grąžinimo terminu ir sumažinti paskolos grąžinimo kaštus. Pavyzdžiui, jeigu sugedus automobiliui prireikė remonto, rekomenduojama rinktis trumpalaikę paskolą. Visgi jeigu nusprendėte investuoti į naują automobilį, kainuosiantį nuo 10 iki 20 tūkst. eurų, tokiu atveju geriau pasinaudoti ilgesniu terminu ir grąžintiną sumą išskaidyti į ilgesnį laikotarpį.

Domintis ilgesniu skolinimusi, svarbu įvertinti, ar visą grąžinimo laikotarpį turėsite galimybę mokėti ilgalaikės paskolos įmoką. Natūralu, jog ilgalaikės paskolos dažnai reiškia ir didesnes pinigų sumas, o tai reikalauja ir geresnio vartotojo kreditingumo. Prieš suteikdami paskolą, mes privalome atsižvelgti, ar apmokėjus paskolos įmoką bei kitus įsipareigojimus, vartotojui liks pakankamai lėšų būtiniausioms namų ūkio išlaikymo išlaidoms padengti.

Greita ilgalaikė paskola: būstui, automobiliui, studijoms

Rinkoje vyrauja klaidinga nuomonė, jog ilgo laikotarpio paskola suteikiama tik būstui įsigyti. Anaiptol – visai kaip ir trumpojo laikotarpio vartojimo paskola, taip ir ilgalaikė gali būti panaudojama įvairiausioms reikmėms.

Šiais laikais ilgalaikėms paskoloms priskiriamos ir vartojimui skirtos paskolos, kurių grąžinimo terminas svyruoja nuo 1 iki 8 metų. Ilgas grąžinimo terminas nereiškia ir ilgo paskolos suteikimo proceso. Pasinaudoję TF Bank paslaugomis, atsakymą dėl paskolos suteikimo gausite vos per vieną valandą, o pinigai į jūsų sąskaitą bus pervesti dar tą pačią arba kitą darbo dieną.

Ilgo laikotarpio paskolą kiekvienas gali panaudoti savo reikmėms. Ilgesniam laikotarpiui skolinami pinigai vis dar dažniausiai yra naudojami butui ar namui atnaujinti. Paskola būsto remontui neretai siejama ir su sezoniškumu, pvz., šiltuoju sezonu pasiskolinti pinigai įprastai skiriami namo renovacijai ar kosmetiniam remontui, o šaltuoju – šildymo sistemų atnaujinimui arba būsto apšiltinimui.

Ilgalaikės paskolos dažnai naudojamos ir automobiliui įsigyti. Šis būdas tampa vis populiaresnis nei lizingas dėl savo patrauklių sąlygų: norint juo pasinaudoti nereikia pradinio įnašo, užstato arba KASKO draudimo.

Ar galima gauti kreditą be užstato?

Greitą paskolą galite gauti be užstato. Nepriklausomai nuo paskolos grąžinimo laikotarpio, norint pasinaudoti ilgalaikiu kreditu, būtina atitikti minimalius TF Bank kriterijus paskolos gavėjui: jums turi būti ne mažiau nei 22 metai, turite gauti oficialias nuolatines pajamas ir turėti mažiausiai 4 mėnesių darbo stažą. Paskolos gavimo sąlygos taip pat priklauso ir nuo kitų kriterijų: jūsų turimų įsipareigojimų, pajamų, šeimyninės padėties, kreditingumo ir kt. Tikslų atsakymą į klausimą, kokia jums gali būti suteikta paskola, sužinosite užpildę paraišką TF Bank internetinėje svetainėje. 

Ilgalaikė paskola mažomis palūkanomis internetu

Norint pasinaudoti vartojimui skirtu kreditu mažomis palūkanomis, nebūtina niekur eiti: TF Bank paskolą galite gauti internetu. Užpildykite paraišką, patvirtinkite savo tapatybę mobiliuoju parašu, „Smart-ID“ programėle arba 0,01 Eur pavedimu, o mes pasirūpinsime, jog atsakymas dėl paskolos jus pasiektų kuo greičiau. Jeigu pasiūlytos sąlygos tenkina, belieka pasirašyti sutartį. Sutartis gali būti pasirašoma nuotoliniu būdu (su „Smart-ID“ programėle ar mobiliuoju parašu) arba fiziškai (sutartį atsiųsime per DPD kurjerių tarnybą). Po sutarties pasirašymo pinigai jus pasieks tą pačią arba kitą darbo dieną. 

Turite papildomų klausimų? Susisiekite su mumis telefonu 1899 arba el. paštu info@tfbank.lt, o mes pasistengsime atsakyti į visus jums rūpimus klausimus.