2024.06.10

Paskolos internetu

Kam gali būti naudojamos paskolos internetu?

Vartojimo paskola yra finansinė priemonė, suteikianti galimybę gauti pageidaujamo dydžio pinigų sumą, kurią galite panaudoti įvairiems asmeniniams poreikiams įgyvendinti. Be to, kreditas internetu – tai praktiška ir patogi galimybė gauti paskolą į savo banko sąskaitą vos per vieną darbo dieną, visus paraiškos pildymo ir sutarties pasirašymo darbus atlikus mobiliuoju telefonu ar kompiuteriu. Tiesa, kad galėtume pasinaudoti kredito internetu teikiamais privalumais, o pasiskolintos sumos grąžinimas nekeltų finansinių rūpesčių ateityje, būtinas apgalvotas požiūris į finansus.

 

Paskolos internetu panaudojimo galimybės

Internetinės paskolos yra patogi galimybė gauti reikalingo dydžio finansavimą individualiems tikslams įgyvendinti, t. y. klientas, atsižvelgdamas į savo poreikius, gautą paskolą gali naudoti ten, kur jam atrodo tikslingiausia, nesvarbu, ar tai būtų automobilio remonto darbai, būsto renovacija, medicininės išlaidos ar kiti finansiniai sprendimai. Paskolos panaudojimo sritys gali būti įvairios, tačiau dažniausiai kalbama apie 5 populiariausius klientų pasirinkimus:

 

Būsto įrengimas ir remontas

Itin dažnai paskolos internetu yra naudojamos būsto įrengimui ar jo remontui. Neretai, įsigijus būstą, neapskaičiuojama, kiek iš tiesų pinigų prireiks naujų namų įrengimui, todėl vartojimo paskola gali tapti praktišku pasirinkimu, padedančiu spręsti neplanuotai atsiradusius finansinius rūpesčius. TF Bank paskola būsto įrengimui gali siekti iki 20 000 eurų. Kreditas internetu yra patogus sprendimas ir tuomet, jei pastebite, kad jūsų būstui reikalingi kosmetiniai remonto darbai, o gal net ir kapitalinis remontas. Tiek vienu, tiek kitu atveju paskolos internetu suteikia galimybę greitu metu atlikti suplanuotus darbus, siekiant namų jaukumo, komforto ir patogumo arba investuojant į būsto vertės didinimą, pvz., jei planuojate būstą parduoti.

Nusprendus imti internetinę paskolą būsto įrengimui ar namų atnaujinimui, visuomet rekomenduojama atlikti maksimaliai tikslius skaičiavimus, kurie padėtų sumažinti nenumatytų išlaidų tikimybę ir papildomo skolinimosi. Nors skolintis papildomai galite, verta apgalvoti tokio sprendimo privalumus ir trūkumus, t. y., ar didesnės paskolos grąžinimas nesukels papildomų finansinių  rūpesčių.

 

Transporto priemonių pirkimas ir remontas

Sugedusi transporto priemonė gali sukelti daug nepatogumų, ypač tuomet, jei automobiliu naudojamės intensyviai, pvz., kasdien važiuojame į darbą, vežame vaikus į mokyklą, važiuojame apsipirkti ir pan. Dėl šios priežasties, susidūrus su netikėtais remonto darbais, vartojimo paskola tampa praktišku sprendimu, padedančiu išspręsti atsiradusius nepatogumus. 

Paskola automobiliui dažnai pasirenkama ir tuomet, jei galvojama apie naujos transporto priemonės įsigijimą arba siekiama padengti trūkstamą transporto priemonės vertės dalį. Beje, kaip rodo praktika, šylant orams vis dažniau svarstoma apie motociklo įsigijimą, todėl paskola motociklui tampa dažnu klientų pasirinkimu ir tą lemia keli neabejoti šios transporto priemonės pranašumai:

  • Malonus laisvalaikis. Motociklai siejami su smagiu laisvalaikio praleidimu ir galimybe mėgautis grynu oru keliaujant.
  • Didesnis mobilumas. Motociklas yra puikus būdas greitai ir patogiai judėti iš vienos vietos į kitą.
  • Finansų taupymas. Paprastai motociklai yra laikomi ekonomiškesniu pasirinkimu už automobilius, t. y. skaičiuojama, kad jų sunaudojamų degalų sąnaudos, eksploatavimo išlaidos, draudimo mokesčiai yra mažesni ir ilgalaikėje perspektyvoje padeda taupyti.
  • Aplinkos tausojimas. Motociklai išskiria mažiau teršalų į aplinką nei automobiliai, todėl ir paskola motociklui dažniausiai laikoma sprendimu rinktis ekonomiškesnį kelionės būdą, lyginant su automobilio įsigijimu.

 

Medicininės paslaugos

Sveikata – didžiausia mūsų vertybė, kuria būtina atsakingai rūpintis. Paskola medicinos paslaugoms tampa praktišku sprendimu tuomet, kai atsiranda netikėtos išlaidos, pvz., reikalinga planinė operacija. Itin dažnai kreditas internetu tampa patogiu pasirinkimu ir tuomet, kai juntamas varginantis dantų skausmas ar pacientui reikalinga dantų implantacija. Pasinaudojus paskola dantų gydymui, sveika ir gražia šypsena galima džiaugtis kur kas greičiau, jei šiuo metu neturite sukaupę reikalingos pinigų sumos dantų taisymui. TF Bank suteikia paskolas medicinos išlaidoms iki 20 000 eurų, o paskolos laikotarpis gali siekti iki 96 mėnesių. Esant poreikiui, paskolą galima grąžinti anksčiau laiko be jokių papildomų mokesčių.

 

Didesnės vertės pirkiniai

Paskolos internetu yra pasirenkamos ir tuomet, kai nusprendžiama įsigyti naujus baldus, buitinę techniką ar kitus didesnių išlaidų reikalaujančius pirkinius. Kreditas internetu suteikiamas užpildžius internetinę paskolos paraiškos formą, ir, jei nereikalingi papildomi dokumentai, pinigai jūsų sąskaitą gali pasiekti dar tą pačią darbo dieną (jei sutartis pasirašoma pirmoje dienos pusėje), todėl tai itin patogus sprendimas tuomet, kai didesnės vertės pirkinių prireikia skubiai, pvz., namuose sugedo šaldytuvas, skalbimo mašina ar kita buitinė technika.

 

Neplanuoti gyvenimo įvykiai

Galiausiai, internetu suteikiamos paskolos yra naudojamos ir įvairiems neplanuotiems gyvenimo įvykiams ar situacijoms spręsti, pvz., jei atsiranda puikus atostogų pasiūlymas, jei nusprendžiate pradėti lankyti užsiėmimus ir turite iškart sumokėti metinį abonementinį mokestį ar norite investuoti į jus dominančius kursus ir kt. Nors dažniausiai šie įvykiai nėra siejami su pirmo būtinumo išlaidomis, tačiau gali stipriai prisidėti prie asmeninės gerovės. Vis dėlto, siekdami įvertinti savo skolinimosi galimybes, visuomet naudokitės internetine paskolos skaičiuokle, kuri padės numatyti, kokio dydžio įmokas turėsite mokėti kas mėnesį grąžindami paskolą – tai padės įvertinti jūsų finansines galimybes ir apsispręsti, kokio dydžio vartojimo paskolą galite imti.

 

Atsakingas skolinimasis: ką svarbu žinoti?

Kad išvengtumėte skolinimosi klaidų ir paskolos grąžinimas netaptų finansine našta, vadovaukitės keliais finansų ekspertų patarimais:

  • Aiškiai apsibrėžkite tikslą, kam vartojimo paskola bus naudojama, ir kokio dydžio pinigų suma jums reikalinga.
  • Racionaliai įvertinkite savo finansinę situaciją ir galimybę kas mėnesį atlikti reikalingo dydžio įmokas, t. y. įsitikinkite, kad paskolos grąžinimas nekeis jūsų įprastos gyvenimo kokybės.
  • Išsirinkite labiausiai jūsų lūkesčius atitinkantį paskolos pasiūlymą, įvertinkite palūkanas, papildomas mokesčius (jei tokie taikomi) ir paskolos grąžinimo sąlygas.
  • Atidžiai perskaitykite sutartį ir, jei turite bet kokių klausimų, būtinai kreipkitės į kredito teikėją, kad aptartumėte jums neaiškias sutarties vietas.
  • Niekuomet nesiskolinkite daugiau, nei leidžia jūsų finansinė situacija.
  • Jei susidūrėte su bet kokias finansiniais sunkumais grąžindami paskolą, neatidėliokite ir kreipkitės į kredito teikėją aptarti galimas finansines galimybes.

Nepamirškite, – paskolos skaičiuoklė yra puikus įrankis, padedantis greitai ir lengvai apskaičiuoti paskolos dydį. Suvedę norimą paskolos sumą ir grąžinimo terminą, galėsite peržiūrėti tokius preliminarius duomenis kaip: mėnesinis įmokos dydis, palūkanų norma ir bendra grąžinamo kredito suma.