2021.04.26

Paskola motociklui

Paskola motociklui: sąlygos ir galimybės

Nauja transporto priemonė – viena populiariausių priežasčių skolintis pinigų. Ir nesvarbu, ar ieškote naujo automobilio visai šeimai, ar motociklo solo kelionėms, padėti jums gali TF Bank.

Sąlygos, motociklą įsigyjant su paskola

Apsisprendus, kokią transporto priemonę mieliau įsigytumėte, dažniausiai visiems kyla viena ir ta pati dilema: kas geriau – paskola ar lizingas. Tiek paskola automobiliui (ar kitai transporto priemonei), tiek lizingas turi savų privalumų ir trūkumų, bet apie viską nuo pradžių...

Paskola – tai gana lankstus būdas įsigyti automobilį ar motociklą be jokio išankstinio pasiruošimo.  Dažniausiai kitaip nei renkantis lizingą, paskolos atveju nereikia pradinio įnašo. Paskolos gavėjas pats nusprendžia, kokia transporto priemonės kainos dalis bus apmokama: kreditu galima apmokėti visą motociklo kainą arba finansuoti likusią jūsų jau sutaupytos sumos dalį. Toks pirkimo būdas iškart suteikia ir visas nuosavybės teises: jūs iš karto tapsite savo transporto priemonės savininku.  Ieškodami būdų sutaupyti, stebėkite paskolų teikėjų socialinių tinklų paskyras  arba prenumeruokite jų naujienlaiškius. 

Motociklo kreditas lankstus ne tik savo sąlygomis, bet ir galimybe pirkti iš kur tik norisi. Naują ar naudotą motociklą galėsite įsigyti tiek iš fizinių asmenų, tiek iš įmonių. Svarbu ir tai, jog įsigyjant transporto priemonę su kreditu neribojamas nei jos amžius, nei modelis. Taip turėsite absoliučią laisvę įsigyti tai, ką iš tiesų norite.

Daugelį pirkėjų paperka ir tai, jog motociklui skirta paskola yra ne hipotekinė – jai nereikia užstato. Visai kitaip nei renkantis lizingą, šiuo atveju nereikės ir KASKO draudimo.

Sąlygos, imant motociklo lizingą internetu

Jeigu rinkdamiesi paskolą turite visišką laisvę priimti sprendimus dėl to, kokią motociklo kainos dalį apmokėsite ir iš ko jį pirksite, lizingas, dar vadinamas išperkamąja nuoma, nėra toks lankstus būdas.

Lizingas – tai pirkimo būdas, kuomet kredito teikėjas įsigyja kliento išsirinktą turtą ir sutartą laikotarpį klientui suteikia teisę tą turtą naudoti ir valdyti. Vienas pagrindinių lizingo skirtumų nuo paskolos – juo galima finansuoti ne visą pirkinio sumą. Tai reiškia, jog norint įsigyti transporto priemonę lizingu būtina turėti sukauptą pradinį įnašą.

Naudojantis lizingo paslaugomis, įprastai laukia kiek daugiau apribojimų. Dažniausiai lizingu perkamas automobilis ar motociklas turi būti ne senesnis nei nustatyta riba (pavyzdžiui, 10 arba 15 metų). Taip pat svarbu, jog galima pasiskolinti tik tokią sumą, kiek kainuoja motociklas ar kita perkama transporto priemonė.

Kadangi visą lizingo laikotarpį lizingo teikėjas yra ir perkamos prekės savininkas, jis taip pat nustato tam tikras sąlygas, kaip įsigyta prekė turi būti prižiūrima visą naudojimosi laikotarpį. Tai įprastai reiškia, jog transporto priemonė turi būti drausta KASKO draudimu. Šių sąlygų vykdyti nebereikia tapus transporto priemonės savininku: lizingo teikėjui grąžinus visą lizingu pasiskolintą sumą ir palūkanas.

Gaukite greitą paskolą motociklui

Vartojimo paskolos yra ne tik lankstesnės, bet ir greitesnės – greitą paskolą transporto priemonei galima gauti dar tą pačią darbo dieną.

Paraišką paskolai gauti galite užpildyti internetu, TF Bank tinklalapyje. Kartu su paraiška jums reikės pateikti reikalingus dokumentus ir patvirtinti savo tapatybę. Tai galite padaryti mobiliuoju parašu, „Smart-ID“ programėle arba atlikę 0,01 Eur vertės bankinį pavedimą. Atsakymo sulauksite greičiau, jeigu tapatybę patvirtinsite „Smart-ID“ programėle arba mobiliuoju parašu. Tapatybę patvirtinus bankiniu pavedimu, atsakymas gali užtrukti kiek ilgiau. Kredito sutartį pasirašyti galėsite internetu (naudodamiesi mobiliuoju parašu arba „Smart-ID“ programėle) arba fiziškai (sutartį atsiųsime DPD kurjerių pagalba).