2021.05.09

Paskola turintiems įsipareigojimų

Kada suteikiama paskola turintiems įsipareigojimų?

 

Paskolų rinkoje dažnai pasigirsta mitų, jog nėra galimybių gauti paskolą jau turint paskolų. Ir nors tai – tikrų tikriausias mitas, prieš skolinantis reikėtų atsakingai įsivertinti savo galimybes. Tokiu atveju dažnai gelbsti refinansavimo galimybė, padedanti ne tik sumažinti palūkanas, prailginti skolinimosi terminą, bet ir suteikianti galimybę pasiskolinti papildomai. Apie visus sprendimo būdus – straipsnyje žemiau.

Ar yra galimybė gauti paskolą jau turint paskolų?

Jūsų turimos paskolos ir finansiniai įsipareigojimai – tikrai ne trukdis gauti vartojimo paskolą. Visgi tam tikrų apribojimų yra.

Svarbiausias jų – paskolos dydis. Prieš pasinaudojant paskola, jos davėjas privalo patikrinti kredito gavėjo mokumą. Įprastai tam yra vertinama vartotojo kredito istorija, šeimyninė padėtis, pajamos ir jų tvarumas, jau turimi finansiniai įsipareigojimai. Jeigu esate vienišas, našlys, išsiskyręs arba susituokęs, bet nurodęs savo sutuoktinį paraiškoje, jūsų paskolos suma turi sudaryti ne daugiau kaip 40 proc. gaunamų pajamų. Jeigu esate susituokęs, bet naudojatės kreditu asmeninės reikmėms ir nenurodote paraiškoje savo sutuoktinio, paskolos suma turi sudaryti ne daugiau kaip 20 proc. gaunamų pajamų. Šie kriterijai gali pasikeisti, jeigu pateikiama ikivedybinė ar povedybinė sutartis.  Prie finansinių įsipareigojimų taip pat priskiriami šiuo metu grąžinami kreditai, lizingai.

Žinoma, be 40 proc. gaunamų pajamų taisyklės, kredito gavėjas turi atitikti ir visus likusius reikalavimus klientui. Norint pateikti paraišką TF Bank paskolai, paskolos gavėjas turi būti ne jaunesnis nei 22 metų asmuo ir turėti bent 4 mėnesių darbo stažą. Paskola taip pat gali pasinaudoti dirbantieji su individualios veiklos pažyma, verslo liudijimu ar gaunantys dalį valstybės išmokų (pavyzdžiui, neįgalumo išmoką). Pajamos už darbą privalo būti išmokamos oficialiai, greitos paskolos neteikiamos asmenims, pajamas gaunantiems į banko sąskaitą užsienyje. 

Daugelis kreditų davėjų kartu taiko taisyklę, jog kreditas nesuteikiamas turintiems pavėluotų mokėjimų kitiems kreditoriams, taip pat azartinių lošimų žaidėjams. Jeigu pradelstos skolos yra užfiksuotos išorinių registrų arba antstolių, paskolos gauti beveik neįmanoma.

Greitos paskolos turintiems įsipareigojimų tomis pačiomis palūkanomis

Jums siūlomos palūkanos paskolai tiesiogiai priklauso nuo jūsų kreditingumo. Kuo aukštesnis jūsų kredito reitingas, tuo mažesnė yra palūkanų norma, ir atvirkščiai, blogėjant kredito reitingui didėja ir palūkanos. Jeigu šiuo metu jau esate įsiskolinę, tai kartais gali reikšti, jog teks mokėti didesnes palūkanas. Tokiu atveju rekomenduojama pasidomėti refinansavimo galimybėmis.

Žinoma, yra ir išimčių bei specialių pasiūlymų. Ypatingomis progomis, pavyzdžiui, Juodojo penktadienio proga, kredito davėjai dažnai siūlo pasiskolinti už itin mažas palūkanas. Norėdami pirmieji išgirsti apie tokius ir panašius pasiūlymus, prenumeruokite TF Bank naujienlaiškius.

Paprasta išeitis – turimų paskolų refinansavimas

Paskolų refinansavimas – gana paprastas turimų įmokų sumažinimo būdas jau turintiems paskolų. Trumpai tariant, refinansavimas (dar vadinamas perkreditavimu) – tai jau turimų paskolų perkėlimas į kitą finansinę įstaigą, kartu atnaujinant ir paskolos suteikimo sąlygas. Įprastai ši paslauga leidžia pagerinti kreditavimo sąlygas ir palengvinti pinigų grąžinimo naštą. Jeigu paskolų sumos nėra didelės, ši paslauga padeda ir tiesiog patogiau grąžinti pinigus – vietoje kelių įmokų reikia mokėti tik vieną. Refinansuoti galima daugelį paskolų tipų: greituosius kreditus, vartojimo ar automobilio paskolas, lizingus, kredito linijas.

Prieš nusprendžiant rinktis refinansavimą, svarbu atsižvelgti į kelis aspektus. Pirmiausia, sutarties nutraukimo ar perkėlimo mokestį. Dalis kreditus suteikiančių bendrovių taiko gana didelius sutarties nutraukimo mokesčius, todėl prieš apsispręsdami pasinaudoti refinansavimo paslauga, įvertinkite, ar nutraukimo mokestis nebus nuostolingas. Šią informaciją privalo suteikti jau pasiskolintos paskolos davėjas. 

Taip pat svarbu ir siūlomos palūkanos. Refinansavimo nauda tiesiogiai priklauso nuo to, kokiomis sąlygomis buvo sudaryta pirmos paskolos sutartis. Pirmąkart pasiskolinus už labai brangiai, TF Bank gali padėti kainą ženkliai sumažinti. Palūkanų normos metams bėgant nuolat keičiasi: jeigu paskolą pasiėmėte prieš kelerius metus, gali būti, jog šiemet jai bus taikomos visai kitos, jums palankesnės palūkanos. Žinoma, keičiasi ir jūsų pačių finansinė padėtis. Jeigu prieš kelerius metus jūsų finansinė padėtis buvo prastesnė, pinigai jums buvo paskolinti su didesne palūkanų norma. Gerėjant jūsų finansinei padėčiai, gerėja ir jūsų kreditingumas, todėl mažėja palūkanos, kuriomis galite pasinaudoti refinansuodami paskolą.

Skirtingi paskolų davėjai siūlo skirtingus refinansavimo paskolos privalumus.  Pavyzdžiui, TF Bank refinansavimo sąlygos yra aiškios ir skaidrios, prieš skolinantis galima pasinaudoti asmenine profesionalia finansų konsultacija. Jeigu leis jūsų pajamų įsipareigojimų santykis ir kredito reitingas, galėsite papildomai pasiskolinti savo reikmėms, o jeigu pavyks sutaupyti – paskolą galėsite grąžinti anksčiau be jokių papildomų mokesčių. TF Bank taip pat neriboja refinansuojamų paskolų skaičiaus (ribojama tik suma) ir suteikia progą pasinaudoti kredito atostogomis – pasirinktą mėnesį vienąkart per visą grąžinimo laikotarpį atidėti mokėjimą.

Kaip gauti paskolą arba refinansavimą?

Norint gauti TF Bank paskolą, jums nereikės kelti kojos iš namų – užteks su savimi turėti interneto ryšį ir paraišką užpildyti galėsite internetu.

Prieš apsispręsdami pasinaudoti dar viena paskola, nepamirškite įvertinti savo galimybių. Tai padaryti galite pasinaudoję TF Bank tinklalapyje esančia skaičiuokle. Skaičiuoklėje pasirinkite pageidaujamą pasiskolinti sumą, norimą grąžinimo laikotarpį ir apačioje pamatysite preliminarią mėnesio įmoką. 

Nusprendę pasinaudoti paskola arba refinansavimu, TF Bank tinklalapyje užpildykite paraišką ir patvirtinkite savo tapatybę. Tai galima padaryti pasinaudojus mobiliuoju parašu, „Smart-ID“ programėle (patvirtinę šiais būdais, atsakymo sulauksite itin greitai) arba atlikus 0,01 Eur vertės bankinį pavedimą (atsakymo gali tekti laukti ilgiau). Patvirtinus tapatybę, el. paštu jus informuosime apie refinansavimui reikalingus dokumentus. Juos atsiuntus, su jumis susisieks mūsų finansų konsultantas, kuris jus pakonsultuos asmeniškai. Pasiūlytą kredito arba refinansavimo sutartį galėsite pasirašyti nuotoliniu būdu (su „Smart-ID“ arba mobiliuoju parašu) arba fiziniu būdu (sutartis jus pasieks per DPD kurjerių tarnybą). Pasirašius sutartį, pinigų sulauksite tą pačią arba kitą darbo dieną.

Turite papildomų klausimų? Susisiekite su mumis telefonu 1899 arba el. paštu info@tfbank.lt, o mes atsakysime į visus jums kylančius klausimus. Asmeninės konsultacijos apie refinansavimą arba paskolų išdavimą el. paštu arba telefonu suteikiamos be jokių papildomų mokesčių.