2020.05.12

Vartojimo paskolos skaičiuoklė

Kuo naudinga vartojimo paskolos skaičiuokle ir kaip ja naudotis?

Vartojimui skirta paskola – ko gero populiariausias šiuolaikinis būdas savo kasdienai pagerinti.  Nesvarbu, ar jums reikalingas naujas automobilis, šildymo sistemos atnaujinimas, būsto remontas ar tiesiog atostogos, vartojamoji paskola leis jums nebeatidėlioti savo norų. 

Kas yra vartojimo paskola ir kam ji dažniausiai naudojama?

Vartojimo paskola – tai paskola, skirta įvairiems gyventojų poreikiams įgyvendinti. Šis paskolų tipas populiarus dėl kelių aspektų. Pirmiausia vartojimui skirta paskola nereikalauja pradinio įnašo. Pinigai yra išmokami paskolą imančiam vartotojui, o ne pardavėjui, todėl pinigus galima išleisti savo nuožiūra. Pasiėmus vartojimui skirtą paskolą, gavėjui nebūtina kaupti pirkinių čekių ar sąskaitų – suteikti pinigai gali būti panaudoti bet kokioms prekėms ar paslaugoms įsigyti.

Vartojimui skirtas kreditas pagal savo panaudojimo būdus įprastai yra skirstomas į smulkesnius tipus. Vienas dažniausių panaudojimo būdų – paskola būsto atnaujinimui. Tokio tipo paskola įprastai yra panaudojama atlikti kosmetiniam remontui arba rekonstruoti būstui iš pagrindų. Sprendžiant, kokia suma reikalinga butui ar namams atnaujinti, specialistai rekomenduoja pirmiausia nutarti, koks remontas yra reikalingas. Kosmetiniam namų atnaujinimui dažniausiai siūloma skaičiuoti nuo 70 eurų už vieną kvadratinį metrą, tuo tarpu planuojant kapitalinį remontą vienam kvadratiniam metrui reiktų skirti nuo 150 eurų. Vartojimui skirtą paskolą taip pat galima panaudoti ir buitinės technikos ar baldų pirkimui, šildymo sistemos atnaujinimui. Pasinaudojus paskola šildymo sistemai atnaujinti, dažnai yra sutaupoma ilguoju laikotarpiu: sutaupytos išlaidos šildymui ilgainiui atperka kredito kaštus. 

Kitas populiarus skolinimosi motyvas – naujas automobilis arba automobilio remontas. Pirkti automobilį naudojantis paskola populiaru, nes tokiu atveju nereikia pradinio įnašo. Kadangi imant paskolą nėra būtina nurodyti jos panaudojimo paskirtį ar konkretų pardavėją, automobilį pirkti galima ir iš įmonės, ir iš fizinių asmenų. 

Specialistai teigia, jog paskolą verta investuoti į tai, kas turi ilgalaikę vertę, pavyzdžiui, mokslus ar saviugdą. Su šia paskola gauti pinigai gali padengti įvairias studijų ar mokslų išlaidas: tiek studijų įmokas, tiek dalines studijas užsienyje, tiek gyvenimo išlaidas. 

Vartojamosios paskolos skaičiuoklė: kaip naudotis?

Nusprendus pasinaudoti vartojimui skirta paskola, pirmiausia reiktų įsivertinti, ar būsite pajėgus ją grąžinti. Nustatyti preliminarią įmokų sumą galite internetu – pasinaudoję kreditus suteikiančių įmonių tinklalapiuose integruotomis skaičiuoklėmis. 

Paskolos skaičiuoklė – tai internetinis įrankis, padedantis susipažinti su paskolai būdingomis išlaidomis ir mokesčiais, tarp kurių yra palūkanų norma, administracinis bei sutarties sudarymo mokestis. Skaičiuoklėje suvedus norimą gauti sumą ir planuojamą grąžinimo terminą, automatiškai apskaičiuojama preliminari mėnesio įmoka. Skaičiuoklės yra laisvai prieinamos, todėl preliminarią įmokos sumą galima sužinoti ne tik planuojant pasinaudoti paskola, bet ir smalsaujant.

Skaičiuoklės įrankį rasite ir TF Bank tinklapyje, vartojimo paskolos puslapyje: jums tereikia slankmačiu nustatyti norimą pasiskolinti sumą ir terminą, o žemiau pasirodys preliminari kas mėnesį mokėtina suma. Žemiau bus pateikiamas ir konkretus skaičiavimo pavyzdys. 

Nustačius preliminarią kas mėnesį mokamą sumą, specialistai rekomenduoja apgalvoti, kaip ši suma paveiks bendrą jūsų namų ūkio biudžetą planuojamu mokėjimų laikotarpiu. Pavyzdžiui, jeigu metus laiko mokama kasmėnesinė suma jums atrodo per didelė, naudodamiesi skaičiuoklės slankmačiu galėsite lengvai ir paprastai įsivertinti, kokią sumą reiktų mokėti mokėjimų laikotarpį pratęsus iki maksimalios trukmės – 8 metų. 

Svarbu nepamiršti, jog skaičiuoklės pateikiamas apskaičiavimas yra preliminarus. Tikslus grąžinimo terminas, palūkanų ir įmokų dydžiai bei visos kitos sąlygos priklauso nuo gavėjo pajamų, kreditingumo istorijos bei kitų faktorių, kurie yra vertinami jau pateikus paraišką paskolai. 

Naudojimasis skaičiuoklės įrankiu padeda ne tik lengvai įsivertinti tai, kokia įmoka jūsų laukia kiekvieną mėnesį, bet ir apskritai suprasti, iš ko ši suma susideda. Taip galėsite lengvai nustatyti, kokia įmoka yra pigiausia

Įprastai galutinė vartojimui skirta skolinimosi suma susideda iš trijų elementų: skolinamos sumos, palūkanų ir mokesčių. Skolinama suma – tai konkreti pinigų suma, kuri pasieks jūsų banko sąskaitą. Palūkanos – tai pinigų suma, kurią turėsite sumokėti už naudojimąsi paskola per visą sutarties laikotarpį. Galiausiai, per visą mokėjimo laikotarpį turėsite sumokėti ir mokesčius. Dažniausiai taikomi administraciniai ir sutarties sudarymo mokesčiai.

Visa pinigų suma, kurią turėsite sumokėti paskolą suteikiančiam davėjui, yra vadinama bendra vartojimo kredito kaina, trumpinama į BVKK. Į BVKK jau yra įskaičiuota palūkanų suma ir visi su paskola susiję mokesčiai. Norėdami palyginti kelias suteikiamas paskolas, atkreipkite dėmesį į bendros kredito kainos metinę normą, žymimą trumpiniu BKKMN arba BVKKMN. Tai ta pati bendra vartojimo kredito kaina, tik išreikšta metiniu procentų dydžiu.

Išankstinio grąžinimo vartojimo paskolos palūkanų skaičiuoklė

Natūralu, jog gerėjant gyvenimo sąlygoms ar augant atlyginimui, dažnai norima ir greičiau atsiskaityti su paskolos davėju. Tokia paslauga yra vadinama išankstiniu grąžinimu. 

Skirtingos paskolų ir kreditų bendrovės taiko skirtingas išankstinio grąžinimo sąlygas, todėl tai yra svarbus kriterijus pasirenkant vietą, iš kurios skolinamasi. Įprastai, politika yra dvejopa – taikomi nemaži papildomi mokesčiai arba išankstinis grąžinimas yra nemokamas. Ši informacija privalo būti nurodoma kredito bendrosiose sutarties sąlygose. Naudojantis TF Bank paslaugomis, išankstinio grąžinimo paslauga yra nemokama. 

Kodėl verta rinktis TF Bank?

TF Bank – tai internetinis paskolų bankas, skaičiuojantis jau ilgesnę nei 30 metų patirtį Skandinavijoje. Šiuo metu TF Bank veikla vykdoma jau dešimtyje Baltijos jūros regiono šalių: Švedijoje, Norvegijoje, Suomijoje, Estijoje, Latvijoje, Lietuvoje, Lenkijoje, Vokietijoje, Danijoje ir Austrijoje. 

Pasirinkę TF Bank paslaugas, paskolą savo reikmėms galite gauti ypač lengvai ir greitai. Pirmiausia, jums nereikės niekur eiti iš namų – sutartį sudaryti ir pasirašyti galėsite nuotoliniu būdu, naudojantis mobiliuoju parašu arba „Smart-ID“ programėle. Norint pateikti paraišką paskolai gauti, būtina atitikti pirminius „TF Bank“ kriterijus: būti ne jaunesniu nei 22 metų amžiaus dirbančiu asmeniu, gaunančiu oficialias nuolatines pajamas ir turinčiu mažiausiai 4 mėnesių darbo stažą. Paskola pasinaudoti taip pat gali su individualios veiklos pažyma ar verslo liudijimu savarankiškai dirbantys asmenys. Atitikus šias bei kitas su jūsų kreditingumu susijusias sąlygas paskolai gauti, pinigai yra išmokami tą pačią arba kitą darbo dieną. TF Bank taip pat suteikia galimybę paskolą grąžinti anksčiau, neįtraukiant jokių papildomų mokesčių. Pasirinkę TF Bank galėsite pasinaudoti kredito atostogomis: per visą grąžinimo laikotarpį kredito įmoka gali būti atidedama vieną kartą.  

Turėdami papildomų klausimų, visada galite kreiptis į TF Bank konsultantus – į visus jums rūpimus klausimus atsakysime telefonu arba el. paštu.